Tekstfix

In eerdere versies zat er een verschil in de tekstgrootte bij het openen van de tekst op Infoviews die meer of minder uitgerekt zijn. Deze fout was verholpen voor de tekst onder de afbeelding, maar nog niet voor het geval de tekst over de afbeelding wordt getoond.
In deze versie is dat ook gebeurd.

SpotView

Bij een SpotView- of PraatPlaat-variant schaalt een kaart niet naar de afmetingen van het scherm. Op een scherm met een lagere resolutie dan 1920 x 1080 viel een deel weg, op een groter scherm verscheen er een rand om de kaart.

Dat was op te lossen met behulp van

Filloption="UniformToFill"

Hiermee vergroot of verkleint de kaart na opstarten naar het juiste formaat.

Nieuw in deze versie is een alternatieve methode:

ScaleToFit="true"

Hiermee start de kaart direct op het juiste formaat.

De SpotView-versie gaat overigens nog steeds uit van een beeldverhouding van 16 : 9. Uiteindelijk is de meest betrouwbare oplossing om een SpotView precies op maat te maken voor het scherm waarop die getoond gaat worden.

 

Aanvulling:

Als een afbeelding niet de goede beeldverhouding heeft zijn er verschillende mogelijkheden:

ScaleToFit="false"

In dit geval zal de afbeelding beeldvullend starten (dus met gedeelten die buiten het scherm vallen) en daarna in een animatie zo schalen dat de hele afbeelding getoond wordt, dus met randen aan de zijkanten of aan de boven- en onderkant. Dit is de defaultwaarde, dus als er niets gedefinieerd is wordt deze oplossing gekozen.

ScaleToFit="true"

De afbeelding zal bij het starten gelijk in zijn geheel te zien zijn, dus met randen aan de zijkanten of aan de boven- en onderkant. het uiteindelijk resultaat is dus hetzelfde als de bovenstaande optie, maar zonder animatie.

FillOption="UniformToFill"

Geeft hetzelfde resultaat als ScaleToFit=”false”, op een standaard FullHD (1920 x 1080) scherm.

FillOption="none"

Laat de afbeelding beeldvullend zien, zonder animatie. Dit is in de meeste gevallen de gewenste keuze, maar kan op schermen met een ander beeldformaat dus niet goed uitpakken.

NB: hier zou nog wel een keer een optimalisatie kunnen plaatsvinden…

Advertisements